God is kennis  

HET GOEDE NIEUWS ZENDING

Bijbeltekst van de dag (EZBB)

Johannes 11:28-29

Johannes 11:28-29

DE ROEPING VAN DE MEESTER

De roeping is persoonlijk - Een van de mooiste persoonlijke berichten die ooit is verzonden, was die van Martha van Jezus naar Maria. Nadat ze Jezus had achtergelaten waar hij hem had gevonden, zei Martha in het geheim tegen Maria: "DE MEESTER IS HIER EN HIJ ROEPT JOU".

DE ROEPING KOMT NAAR DE MANNEN WAAR ZE ZIJN. Zodra Maria de roeping hoorde, stond ze op en ging naar Hem toe, en bevond zich op dezelfde plek waar Martha Hem had gevonden.

DE ROEPING IS GEBOREN UIT CHRISTUS' VERLANGEN IN RELATIE TOT DE MENS EN UIT DE BEHOEFTE DIE DE MENS VOELT IN RELATIE TOT HEM. Aangezien de graven buiten de stad lagen, kan het zijn dat de plaats waar Martha Jezus ontmoette buiten de stad lag. Toen ze Jezus vond, wierp Maria zich aan zijn voeten. Het is moeilijk om aan Maria te denken in een andere positie voor Jezus dan die van aanbidding, verwachting en nederigheid. Toen zei Jezus: Haal de steen weg. Het was Marta die antwoordde: Heer, het stinkt al, want het is al vier dagen geleden. Dit was een zware test voor haar geloof. En hoe is het met jouw geloof? Zou het kunnen dat je in een onmogelijke situatie blijft geloven? Of opgeven? Als je blijft geloven, zul je de Glorie van God zien.